Slået op d.

En herlig blanding av Fonter & Clipart

Mange spør meg om hvilke fonter og clipart-artister jeg bruker når jeg lager produktene mine. Som de fleste andre, så har også jeg brukt lang tid på å rote meg gjennom diverse nettsider for å bygge opp en solid base av fonter og grafikk. Etterhvert har jeg fått meg noen klare favoritter, og de deler jeg her med dere i dag!

Alle fontene er gratis til personlig bruk, men skal du dele eller selge matriell hvor du bruker fontene, så er det noen av dem som krever at du kjøper en lisens. Les deg opp på hva hver enkelt font-artist krever. De aller, aller fleste som gir ut fonter og clipart vil i det minste kreve at du krediterer dem med en link til deres nettsted, eller ved bruk av deres logo.

Her er mine Topp 20 fonter:

Fontene kan lastes ned via www.dafont.com

Når det kommer til clipart finnes det et hav av gode artister! Dette er et utrolig tidkrevende arbeid, og artistene er svært dyktige i det de holder på med. Å Google etter clipart og bruke grafikk og bilder du finner på denne måten er sjeldent veldig lurt. Ofte vil du da ende opp med å bruke clipart du egentlig ikke har lov til å bruke. Selv clipart som er lagt ut på gratissteder kan være beskyttet, og lagt ut der ulovlig. Disse artistene fortjener de få kronene de krever for arbeidet sitt, og for på den måten kunne produsere ennå mer fantastisk clipart til oss 🙂 Mesteparten av det de lager koster en liten “slant”, men kan brukes både i produkter som deles og selges, så sant du “låser” cliparten, f.eks med passordi en PDF-fil. Dersom du har tid til å følge med litt på nettsidene deres så kan du finne mye gratis-clipart som de legger ut innimellom, samt gode tilbud hver måned!

Her er mine Topp 6 Clipart-artister:

 Melonheadz       

             Melonheadz                      EduClips                  Worksheet Junkie

      

                From the Pond          Pink Cat Studio            Thistlegirl Design

Be Creative 🙂

En tanke om “En herlig blanding av Fonter & Clipart

  1. Thanks!! ?Gleder meg til å sette meg inn i og lage opplegg med disse som prikken over i'en.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *